De Kooiplaats

Vraag & antwoord

Kooiplaats

Veel gestelde vragen

Rijden er bussen naar de Kooiplaats?

Antwoord:
Nee, er rijden geen reguliere bussen naar de Kooiplaats. Voor groepen is het wel mogelijk om een bus te reserveren via Arriva. U kunt hiervoor contact opnemen met Arriva en samen een tijdstip afspreken. Voor meer informatie over het openbaar vervoer op Schiermonnikoog kunt u de website https://openbaarvervoerschiermonnikoog.nl/ raadplegen.

Is er bagagevervoerservice beschikbaar naar de Kooiplaats?

Antwoord:
Ja, er is een bagagevervoerservice beschikbaar naar de Kooiplaats. U kunt uw bagage laten vervoeren en vervolgens met de fiets naar de Kooiplaats fietsen. Let wel op dat u dit van tevoren dient te reserveren en dat de kosten € 10,- per verblijfsruimte bedragen.

Mag er een aanhanger mee naar Schiermonnikoog?

Antwoord: Ja, er mag een aanhanger mee naar Schiermonnikoog. Er is zelfs een service bij ons beschikbaar waarbij wij aanhanger voor u ophalen en terugbrengen.

Mag er een hond mee naar de vakantieboerderij?

Antwoord: Nee, er mag geen hond mee naar de vakantieboerderij.

Waar is de eendenkooi en hoe kunnen we die bezoeken?

Antwoord: De eendenkooi is te bezichtigen door een excursie te boeken bij het baken. U kunt dit doen door naar de website van Natuurmonumenten te gaan https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?locatie=N_289 en te zoeken naar excursies naar de eendenkooi. De excursies worden aangeboden van 15 april tot 15 a

Kan ik gebruik maken van een wasmachine?

Antwoord: Ja, u kunt in overleg gebruik maken van een wasmachine. Neem hiervoor contact op met de verhuurder of beheerder van de accommodatie.

Zijn er lokale eilander producten beschikbaar om te kopen?

Antwoord: Ja, er zijn lokale eilander producten beschikbaar. Deze omvatten onder andere Eilander vlees, melk en kaas, die wordt gemaakt van de melk op Schiermonnikoog en verkocht onder het merk Van Schier, https://vanschier.nl/. Daarnaast is er ook een pluktuin waar u zelf groente kunt oogsten.

Is er een overzicht beschikbaar voor activiteiten die te doen zijn op Schiermonnikoog?

Antwoord: Ja, er is een overzicht beschikbaar voor activiteiten die te doen zijn op Schiermonnikoog. U kunt deze vinden bij het VVV Schiermonnikoog, in de app die te downloaden is via https://apps.apple.com/nl/app/vvv-schier/id1007397367. Hier kunt u een overzicht vinden van de activiteiten, evenementen en bezienswaardigheden die beschikbaar zijn op het eiland.